2022 En Yeni Ev Dekorasyon Trendleri

Zaman ilerledikçe ve moda değiştikçe dekorasyon trendleri de bu değişimden etkileniyor ve ortaya bambaşka trendler çıkabiliyor. Bir dönem çok ciddi bir popülerlik kazanan dekorasyon trendleri zamanla gözden düşebiliyor ve yerine bambaşka trendler hayatımıza giriyor. 2020 yılı ile birlikte dekorasyon trendlerinde yine büyük bir değişim yaşandığını söyleyebiliriz. Peki, bu yıl dekorasyonda neler moda? Trendleri sizler için mercek altına aldık.

Bu Yılın Dekorasyon Rengi Neo Mint

Kullanıldığı mekana inanılmaz bir ferahlık kazandıran neo mint renginin bu yıl dekorasyon trendlerine damgasını vuracağı tahmin ediliyor. Tamamen cinsiyetten bağımsız bir renk tonu olması her türlü mekanda rahatlıkla kullanılabilmesini beraberinde getiriyor. Bu renk tonunun en önemli özelliği ise doğallığı modernizm ile harmanlıyor olmasıdır. Mekana hem doğal hem de bir o kadar çağdaş bir görünüm kazandırıyor olması rengin büyük bir ilgi görmesini beraberinde getiriyor.

Kıvrımlı Hatlar Altın Çağını Yaşayacak!

Bulunduğu ortama muazzam bir çekicilik kazandıran kıvrımlar 2020 yılında adeta altın çağını yaşayacak. Artık mobilyalarda 90 derecelik açı dönemi tarihe karışıyor. Bunun yerine zarif kıvrımlarla dizayn edilen mobilyaların çok daha fazla ilgi göreceğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte yuvarlatılmış formlarda mobilya modellerine ve beraberinde aksesuar tasarımlarına estetik bir şıklık kazandırıyor. Son derece keskin hatlara sahip olan mobilya ve aksesuarlardan uzak durarak yaşam alanlarınızda kıvrımlara ve oval hatlara şimdiden yer açmaya başlayın.

Mutfaklarda Siyahın Asaleti

Bu sene tasarımcılar mutfaklarda ters köşe bir şıklık yakalamayı tercih etti ve siyahın asaleti mutfaklara bambaşka bir atmosfer kazandırdı. Mutfağınızda en yeni trendlerin hakim olmasını istiyorsanız siz de siyah renge daha sıcak bakmalısınız. Özellikle duvarlarda beyaz renk kullanıldığında muhteşem bir kontrast uyum ortaya çıkıyor. Yaşayın ve hareketli bir mutfak görünümü için harika bir seçenek olan bu trende uygulamak istiyorsanız bambu ya da hasarlara da sıcak bakın.

Geometrik Desenli Halılar

Trendlerden söz ederken geometrik desenlere hakim olmuş halı çeşitlerinden de söz etmemiz gerekiyor. Şayet yakın bir zamanda halı alışverişi yapmayı düşünüyorsanız siz de tercihinizi geometrik desenli halı modellerinden yana yaparak trendlerin temsilcisi olabilirsiniz.